Streefbedrag behaald

Moederpoes Minder heeft dringend een operatie nodig

Opgehaald

765
117% bereikt van het totaalbedrag € 650

Kort geleden kregen we een melding van een poes die bij een zorgboerderij aan was komen lopen en ineens mank liep. Ze was schuw en ging er altijd snel vandoor als ze mensen zag, dus wij werden gebeld voor hulp. Ineens bleken er ook nog een aantal kittens te lopen, die nog heel angstig waren. Om ze veilig en snel te kunnen vangen is er een vangkooi gebruikt. Moeder en drie kittens werden snel gevangen. Maar het nest bleek nog niet compleet te zijn: een paar dagen later dook er nog een kitten op. Deze was snel gevangen en na bijna een week dook er nog een kitten op! Ook deze werd snel gevangen en er volgde een zeer gelukkig hereniging met de hele familie.

Moeder bleek gelukkig niet wild, maar moest weer wennen aan mensen. Als ze rustig benaderd werd, begon ze lekker te spinnen en vond ze het reuze gezellig. Een heel goed voorbeeld dus voor haar kittens om te leren dat mensen niet zo eng zijn. Maar moeder bleek niet voor niks mank te lopen. Haar achterpoot kon ze niet gebruiken, deze bungelde er wat bij. Röntgenfoto’s werden gemaakt en deze waren schokkend: deze poot was verbrijzeld en helemaal kapot. Het pootje is helaas zo ernstig beschadigd dat amputatie de enige optie was.

Tekst loopt door onder de foto


De rontgenfoto laat zien dat haar pootje ernstig verbrijzeld is

Wat een dappere moeder is ze. Zo ernstig gewond, zo veel pijn en toch 5 kittens groot weten brengen! Ondanks dat ze een amputatie heeft ondergaan, hebben we haar wel bij de kittens gehouden. We hebben haar inmiddels liefkozend 'Minder' genoemd, omdat ze ook met een pootje minder het maximaal waard is! Ze zorgt zo goed voor haar kleintjes en je ziet dat ze veel van haar leren in de omgang met mensen. We hebben haar hard nodig als goed voorbeeld voor de kittens. De kittens hebben nog een lange weg te gaan in het socialisatieproces, dus zij zullen samen met mama naar een gastgezin gaan om klaar voor plaatsing gemaakt te worden. De operatie en de langdurige verzorging van dit lieve gezinnetje kost ons veel geld, daarom vragen we jullie hulp. Alvast bedankt!