Streefbedrag behaald

Moederpoes Minder heeft dringend een operatie nodig

Opgehaald

765
117% bereikt van het totaalbedrag € 650
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Kort geleden kregen we een melding van een poes die bij een zorgboerderij aan was komen lopen en ineens mank liep. Ze was schuw en ging er altijd snel vandoor als ze mensen zag, dus wij werden gebeld voor hulp. Ineens bleken er ook nog een aantal kittens te lopen, die nog heel angstig waren. Om ze veilig en snel te kunnen vangen is er een vangkooi gebruikt. Moeder en drie kittens werden snel gevangen. Maar het nest bleek nog niet compleet te zijn: een paar dagen later dook er nog een kitten op. Deze was snel gevangen en na bijna een week dook er nog een kitten op! Ook deze werd snel gevangen en er volgde een zeer gelukkig hereniging met de hele familie.

Moeder bleek gelukkig niet wild, maar moest weer wennen aan mensen. Als ze rustig benaderd werd, begon ze lekker te spinnen en vond ze het reuze gezellig. Een heel goed voorbeeld dus voor haar kittens om te leren dat mensen niet zo eng zijn. Maar moeder bleek niet voor niks mank te lopen. Haar achterpoot kon ze niet gebruiken, deze bungelde er wat bij. Röntgenfoto’s werden gemaakt en deze waren schokkend: deze poot was verbrijzeld en helemaal kapot. Het pootje is helaas zo ernstig beschadigd dat amputatie de enige optie was.

Tekst loopt door onder de foto


De rontgenfoto laat zien dat haar pootje ernstig verbrijzeld is

Wat een dappere moeder is ze. Zo ernstig gewond, zo veel pijn en toch 5 kittens groot weten brengen! Ondanks dat ze een amputatie heeft ondergaan, hebben we haar wel bij de kittens gehouden. We hebben haar inmiddels liefkozend 'Minder' genoemd, omdat ze ook met een pootje minder het maximaal waard is! Ze zorgt zo goed voor haar kleintjes en je ziet dat ze veel van haar leren in de omgang met mensen. We hebben haar hard nodig als goed voorbeeld voor de kittens. De kittens hebben nog een lange weg te gaan in het socialisatieproces, dus zij zullen samen met mama naar een gastgezin gaan om klaar voor plaatsing gemaakt te worden. De operatie en de langdurige verzorging van dit lieve gezinnetje kost ons veel geld, daarom vragen we jullie hulp. Alvast bedankt!


Bekijk alle

Update van kitten Minus

13-12-2021 | 15:00 Uur
Sommige berichten zorgen er voor dat je hele dag weer goed is. Zo ook het bericht dat wij van Minus (nu Cheetah) ontvingen, wat werden we daar blij van! Minus is één van de kittens van Mama Minder. Mama werd met ernstig gebroken poot gevonden en haar vijf kittens die al een week of 8/9 waren, hadden nog nooit contact met mensen gehad. Ze vonden ons dus maar rare wezens en moesten niks van ons weten. Gelukkig had hun moeder in het verleden betere ervaringen gehad en kon zij ons gezelschap wel waarderen, ondanks alle ellende die ze qua gezondheid had mee gemaakt. Moeder is daarom ook uitzonderlijk lang bij haar kittens gebleven, zij was het goede voorbeeld dat ze nodig hadden en kon ze leren dat mensen zo slecht nog niet zijn. En Mama Minder vond het prima om haar kittens om zich heen te hebben. Heel langzaam begonnen de kittens aan ons te wennen, elk in hun eigen tempo. Minus was hierbij het snelst overtuigd dat wij, mensen, best oké zijn. Na 80 dagen kwamen er mensen voor hem kijken en ook al was er qua socialisatie nog wel wat werk te verrichten, zijn nieuwe baasjes waren erg van hem gecharmeerd en wilden er voor gaan! Hoe geweldig is het dan om 2,5 maand later zulke foto's te ontvangen? Hij is dikke maatjes geworden met de al aanwezige kat des huizes en zijn baasjes zijn heel erg blij met hem. En Minus zelf ziet er ook zeer gelukkig uit.    We krijgen elk jaar weer veel verwilderde kittens binnen. Het is een hele klus om die allemaal te socialiseren, samen met onze gastgezinnen. Maar dit soort berichten laat zien waar we het allemaal voor doen!   En Mama Minder zelf? Die vond onlangs ook een huisje voor zichzelf, samen met haar dochter! Broertjes Maximaal en Multi zitten nog wel bij ons en zijn nog op zoek naar een baasje. Ze zijn enorm gegroeid de afgelopen tijd (letterlijk en figuurlijk) en zijn ontzettend leuk samen. We hopen voor hun ook snel een geschikt baasje te vinden dat het leuk vindt om met tijd en geduld katten op te zien bloeien. Ze zijn het waard!   Bekijk website